Brandveilig verhuizen: inpakken zonder stress

Brandveilig verhuizen: inpakken zonder stress

Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis. Natuurlijk is het einddoel over het algemeen leuk: het betrekken van een andere woning, maar de verhuizing an sich is zeker voor een gemiddelde stresskip erg vervelend. Vooral het inpakwerk en het regelen dat alles heel van de oude naar de nieuwe woning verplaatst wordt, heeft vaak heel wat voeten in aarde. Tips over hoe zo efficiënt mogelijk je inpakwerk te doen, zijn dan ook altijd zeer bruikbaar.

Verhuisdozen kopen

Dé tip is: bezuinig niet op verhuisdozen. Wij raden verhuisdozenstore.nl aan. Een verhuisdoos kopen lijkt op voorhand misschien een compleet nutteloze investering, maar goedkope verhuisdozen zijn zonde van het geld. De spullen, zeker als ze breekbaar zijn, zullen in een stevige verhuisdoos van bruin karton veilig vervoerd worden. Daarnaast zullen de stevige wat duurdere verhuisdozen vaker gebruikt kunnen worden dan goedkope dozen die snel scheuren.

 

Haastige spoed

Om de stress van het verhuizen zo laag mogelijk te houden, kun je beter zo snel mogelijk beginnen met inpakken. Ieder huishouden heeft wel een flinke hoeveelheid spullen die weinig tot niet gebruikt worden. Deze spullen kunnen rustig alvast ingepakt worden. Door elke dag een paar dozen in te pakken, houd je het overzichtelijk en is er weinig tijdsdruk.

Slim inpakken

Nu kun je al je spullen zo in wat dozen gooien, maar je vindt nooit meer iets terug zodra je gaat uitpakken. Maak het jezelf dan ook makkelijk door slim in te pakken. Pak bijvoorbeeld per kamer in. Op elke verhuisdoos zet je wat er in zit en bij welke kamer het hoort. Het is nog handiger om de dozen te nummeren en een lijst bij te houden met de nummers van de dozen en de spullen die hier in zitten. Breekbare spullen pak je in kranten of lappen in en lege ruimtes in dozen vul je op om schuiven van spullen te voorkomen. Vergeet niet om er rekening mee te houden dat de dozen eenvoudig te tillen moeten zijn. De dozen moeten dan ook niet te zwaar ingepakt worden.

Veiligheid staat voorop – licht ontvlambare spullen

Verhuizen moet veilig zijn. Houd er dan ook rekening mee dat brandbare of licht ontvlambare spullen niet ingepakt mogen worden. Ook medicijnen dienen op een verantwoorde manier ingepakt te worden. Zorg ervoor dat ze buiten bereik van kinderen blijven. Plak de dozen goed dicht en ook hier is het belangrijk op de dozen de inhoud te vermelden.

Verhuisbedrijven

Zie je verhuizen met deze tips nog steeds niet zitten, dan kun je ook een verhuisbedrijf inschakelen. Deze mensen zijn experts en weten precies hoe het verhuizen aangepakt moet worden. Wees wel verstandig en vraag eerst offertes van verschillende verhuisbedrijven aan.